ЉУБАВ ОТВАРА ВРАТА РАЈА...


Ово су размишљања једног Серпског Витеза данашњице.......

Народе мој, децо Божја....браћо и сестре.Све нас, и све што нас окружије, Цар Свемира и Творац Универзуме је са пуно љубави, доброте и са дубоким промислом давно створио. Али сам сигуран , да велика већина популације ове планете није свесна тога. Сигуран сам ,да нису свесни ИСТИНЕ,....Ко смо ми заправо? и Зашто смо овде? Шта је циљ нашега живота и пута којим ходимо?
Чињеница која ме јако боли и са којом живим већ годинама,је то што смо ми људи, ову прекрасну планету,ову праслику Раја у Божјим очима,овај дар над даровима и богатсво изнад сваког богатства,претворили у чистилиште , долину плача, и полигон за обрачунавање једни са другима. И тако “паметни и интелигентни”,на кораку смо до самоуништења,захваљујући најмоћнијим” не-људима” који се за све питају, ми смо на кораку до краја.Јер смо по својој слабости дозволили, да нам исперу мозак и програмирају за самоуништење. Али нији ни то оно најгоре што нам се десило, драги моји . ПРЕСТАЛИ СМО БИТИ ДЕЦА БОЖЈА, ДЕЦА СВЕТЛОСТИ, ЉУБАВИ И ДОБРОТЕ....Постали смо зли,охоли,окамењена срца и препуни греха и злих мисли, речи и дела.Постали смо оличење зла и сваке моралне и духовне прљавштине и изопачености. Већина данас, несхвата своје право порекло,целим својим бићем приљубљени су за материју,за Земаљско, за оно што је пролазно, пропадљиво,у суштини мање важно.
Данашњи “модеран човек 21 века”, је тако површан,тако слаб и рањив,притом у великој заблуди о себи, о свету у коме живи,о свему и свачему.....Јер је у неком тренутку свога пута,склонио фокус са Истине,склонио је фокус са свог Творца а самим тим и са самога себе.....А знате ли шта је то што нас је довело довде......? Једна једина ствар,а то је. Што нам је добри и праведни Господ ,поред свих дарова којима нас је украсио и обдарио,подарио и један дар над даровима .А то је дар наше СЛОБОДНЕ ВОЉЕ....Из праве исконске љубави ,која даје и ништа нетражи за узврат,ОН нам је подарио дар да сами изберемо СВОЈ ПУТ....И у односу на то нам бива у животу драги моји.и ето још једне Истине за вас.....Где год да сте данас ,и шта год да вам се дешава,да вам је тешко или лако у животу, у болести , беди или невољама животним......Нико није крив за то ,до ваше слободне воље. Ваше стање данас је резултат усмерења ваше слободне воље у једном тренутку ваше прошлости....Данас ви само ,по правди Божјој, берете плодове онога што сте посејали у прошлости.....И зато није вам крив ни Бог ,ни било ко, до вас самих.Али треба бити храбар,имати бар искру доброте и части у себи да би то прихватили.Али већина нема,зато оптужује и клевеће друге,убија,тужи,куне,оговара,прави сплетке.....о маловерни,слаби и зли човече.
АЛИ ПОСТОЈИ РЕШЕЊЕ ЧАК И ДАНАС.....Прво , морате бити свесни Истине,о себи ,о свету у коме живите,о Богу.....Када схватите где сте грешили све ове године,и ПОКАЈЕТЕ СЕ ИСКРЕНО СА СУЗАМА.....ПРЕДОБРИ ГОСПОД ЋЕ ТИ ПРУЖИТИ РУКУ СПАСА....јер СВЕ НАМ ЈЕ ДАО на дохват руке,питање је да ли ми то препознајемо и желимо ли да узнемо. ЗНАКОВИ или ПУТОКАЗИ БОЖЈИ СУ СВУДА ОКО НАС.......ОТВОРИТЕ ОЧИ ВАШЕГ СРЦА ,И УГЛЕДАЋЕ ИХ.....
И ЗАПАМТИТЕ,...МИ СМО БОЖЈА СТВОРЕЊА ЉУБАВИ,...И ШИРЕЊЕ ТЕ ЉУБАВИ БОЖЈЕ КРОЗ НАС ,ЈЕ СВРХА НАШЕГ ПРОЛАСКА И ПОСТОЈАЊА ОВДЕ И САДА.
ЉУБАВ ЈЕ КЉУЧ ЗА СВЕ ПРОБЛЕМЕ,БОЛЕСТИ,НЕВОЉЕ,ПАТЊЕ.....и зато ОТВОРИТЕ СВОЈА СРЦА ЗА БОЖАНСКУ ЉУБАВ,КОЈА ПРОЖИМА ЧИТАВ УНИВЕРЗУМ.....ОТРГНИТЕ СЕ ОД ЗЛА И РУКЕ ВЛАДАРА ОВОГА СВЕТА И ПРЕПУСТИТЕ СЕ РУЦИ ГОСПОДЊОЈ. ИМАЈТЕ ПОВЕРЕЊА ВИШЕ У СВОГА СТВОРИТЕЉА И УЗВРАТИТЕ МУ БАР ТРУНКУ ЉУБАВИ И ЖРТВЕ КОЈУ ЈЕ ОН ПОДНЕО РАДИ СВАКОГА ОД ВАС ПОНАОСОБ.....ВОЛИТЕ СВОЈЕ БЛИЖЊЕ,АЛИ ВОЛИТЕ И ЛИК БОЖЈИ У ВАШИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА,ОПРОСТИ СВИМА...ПОМОЗИ КОЛИКО МОЖЕШ,КОМЕ ЈЕ ТВОЈА ПОМОЋ ПОТРЕБНА...ЈЕДНОСТАВНО БУДИМО ОПЕТ СТВОРЕЊА БОЖЈА.....А ТО МОЖЕМО САМО АКО ЖИВОТЕ СВОЈЕ УКРАСИМО ,ДОБРИМ ДЕЛИМА И БЕСКРАЈНОМ ,ЧИСТОМ И ИСКОНСКОМ ЉУБАВЉУ .
НЕКА ВАШИ ЖИВОТИ БУДУ ИСПУЊЕНИ РЕЧИМА И ДЕЛИМА ЉУБАВИ И ДОБРОТЕ....
НЕКА СВАКИ ВАШ ОДНОС СА ДРУГИМА БУДЕ ИСПУЊЕН РЕЧИМА: ОПРОСТИ, ХВАЛА ТИ, И ВОЛИМ ТЕ ! И ВИ ЋЕ ТЕ ОПЕТ БИТИ ДЕЦА НЕБА,И ДЕЦА СВЕТЛОСТИ.....Ставите ове речи,мили моји у срца ваша и размислите о вашем животу, Љубави Божје ради и спасења ваше душе ради, молим вас !!!
Нека Бог мира,љубави и доброте буде са вама у све дане до свршетка света.Амин
Многогрешни ваш брат у Господу нашем Слађан Теодул Јанковић

577 Прегледа

Коментара