Александра Вукосављевић Cover Image
User Image
Превуци да измениш положај насловнице

Помињући Пресвету, Пречисту, Преблагословену, Славну Владичицу нашу Богородицу и Приснодјеву Марију, са свима Светима, сами себе и један другог и сав живот свој Христу Богу предајмо.

image
Пријави се да реагујеш на постове, делиш и коментаришеш!

Велика је грешка мислити како је оно што смо постигли довољно. Никад није довољно.
Погрешно је и постављати пред себе сувише велике циљеве. То је хвалоспев себи, гордост без здраве самосвести и без упитаности о Божијој вољи.
Мислим да је најбоље сваки дан дати све од себе. Без неких сувише широких планова, ни недостижних циљева. И увек молећи Бога.
Себе не смемо обесхрабривати и спутавати, али не смемо ни јурити неке снове мимо стварности и сопствених могућности.
Човек може пуно више да постигне него што он то сматра. Па и они горди могу пуно више да постигну, само морају променити циљеве, усмерити их ка најближима, а не ка себи. Добро је имати самопоуздање, није добро имати самољубље.
Довољно је да сваки дан дамо све од себе да будемо бољи, мало по мало. Ако и правимо планове, због мира најдражих, нека тај план не постане наш апсолут. План може пропасти, али не морамо ми с њим. Живот нам може наудити, али не морамо ми никога повредити. Људи нас могу мрзети, али ми и тад можемо волети. Ако тако поступамо, како год тешко било, како год нам се чинило – бићемо победници.
Наш прави (онај најважнији) успех се не мери ни имањем, ни каријером, ни одобравањем других. Највећи успех и највећи циљ је да, упркос свима и свему, даш све од себе да будеш човек.

https://m.facebook.com/story.p....hp?story_fbid=112078

Велика је грешка мислити како је оно што смо постигли довољно. Никад није довољно. Погрешно је и пос

Велика је грешка мислити како је оно што смо постигли довољно. Никад није довољно. Погрешно је и пос

Велика је грешка мислити како је оно што с
m.facebook.com
Пријави се да реагујеш на постове, делиш и коментаришеш!

Царице моја Предобра, Надо моја Богородице, Прибежиште сиротих, Заштитнице страних и невољних, Покровитељко увређених – видиш моју беду, видиш моју муку, помози ми као нејаком, нахрани ме као странца: грех мој знаш, опрости га по вољи Твојој, јер немам друге помоћи осим Тебе, ни друге Заштитнице, ни боље Утешитељке осим Тебе, о Богомати, да ме сачуваш и заштитиш у све векове. Амин.

Радуј се, Обрадована, Ти нас у успенију Свом не остављаш!

image
Пријави се да реагујеш на постове, делиш и коментаришеш!

Остани са нама Господе, прати нас на путу кад нас бриге и бол сустигну. Остани са нама када радимо и када се одмарамо. Буди Трећи између нас који се волимо. Буди са нама у нашој кући, седи у чело нашег стола, буди нам саветник у свему. Остани са нама кад нам се савест замрачује да не бисмо залутали по ноћи. Буди близу нас кад нас велика ноћ покрије својим покровом иа дај да се пробудимо у Твоме наручју. Буди вољени и верно слушани Учитељ нашег дома. Амин, Боже дај.
https://podviznickaslova.wordp....ress.com/2017/07/23/

Остани са нама Господе – Подвижничка слова

Остани са нама Господе – Подвижничка слова

"Господ се никада не мења, само од људи зависи да ли ће бити ближи Господу или не..."
podviznickaslova.wordpress.com
Пријави се да реагујеш на постове, делиш и коментаришеш!